NeuroFeedBack
Cum funcționează creierul ?
Creierul funcționează ca un computer. Prelucrează informațiile senzoriale, controlează mișcarea. Este responsabil pentru vorbire, inteligenta și memorie. Poate declanșa, la nivel superior, acțiuni și sentimente (conștiente și inconstiente).
Neuronii formeaza între ei rețele neuronale. Ei primesc și trimit impulsuri electrice, iar activitatea cerebrala se poate evidentia prin unde cerebrale de frecvente diferite.
Fiecare neuron este conectat la până la 10.000 de neuroni în vaste reţele care traversează creierul.
Dacă prea mulți neuroni din creier trimit semnale mai repede sau mai lent decât ar trebui ori nu transmit suficient de repede mesaje către alți neuroni, acestea vor avea impact asupra modului în care creierul funcționează. Deficitele de frecventa în anumite regiuni ale creierului determina dificultăți de învățare și probleme de atenție.

Experimentele timpurii de biofeedback au arătat că oamenii ar putea învăţa să-şi încetinească bătăile inimii sau să schimbe temperatura pielii lor urmărind un monitor (biofeedback) al acelei activităţi. Acelaşi principiu este şi cu creierul. Neurofeedback-ul este o metodă de terapie comportamentală asistată de tehnologie. Prin aceasta metoda inovativa creierul este ajutat să funcționeze într-un mod mai echilibrat şi mai sănătos. Metoda este non invaziva, care se bazeaza pe monitorizarea activitatii electrice cerebrale. Este un proces de observare pasiv, fara medicatie, având ca rezultat imbunătățirea acesteia. Neurofeedback-ul este înțeles acum ca un proces care permite creierului să monitorizeze și să intervină în propria lui activitate. Imaginea generată de calculator in timpul antrenamentului de neurofeedback acționează ca o oglindă în care creierul este lăsat să vadă ce face în timpul antrenamentului. Aceasta ii permite să elimine la disfuncționalităţile şi să funcţioneze mai eficace. Creşterea gradului de conştientizare a stării interioare permite îmbunătățirea autoreglării şi o functionalitate mai bună.
Eficacitatea acestei terapii se bazeaza pe plasticitatea cerebrală, proces care permite creierului să producă noi celule şi conexiuni neuronale. Neurofeedback pare să ajute la modificarea vitezei de trimitere a semnalului şi de transmitere a mesajelor către ceilalți neuroni din rețea. Prin antrenamentul de neurofeedback, creierul devine mai eficient în controlul propriilor activităţi. Astfel, creierul poate deveni mai stabil (manifestări ale instabilităţii: migrenă, vertij, epilepsie, atac de panică) şi mai flexibil/adaptabil (ca în cazul tulburărilor de somn, deficitulului de atenție, etc). Practic, creierul devine mai performant în tot ceea ce face.
Tehnologia nu schimbă creierul. Asistă doar ce face el singur. Un client care face antrenament neurofeedback suficient, poate experimenta o îmbunătățire. Schimbările vizibile diferă, însă, de la individ la individ.
Tehnologia nu schimbă creierul. Asistă doar ce face el singur. Un client care face antrenament neurofeedback suficient, poate experimenta o îmbunătățire. Schimbările vizibile diferă, însă, de la individ la individ.
Tarife
- Evaluare personalitate/ inteligenta/ teste proiective/ clinice – 300 de lei (doua ședințe)
- Evaluare periodica a performantei / test QIK – 200 ron / client
- 1 Sedinta ILF Neurofeedback ( 45 minute ) – 250 RON
- 10 Sedinte neurofeedback – 2200 RON
- 20 Sedinta neurofeedback- 4000 RON (vezi oferte)
Pachet I
Pachet II
Pachet III
Pentru detalii despre pachete, sedinte si tarife, nu ezitati sa ma contactati.
Ședințele se desfășoară de 2 ori pe săptămână. (aproximativ 2 luni și jumatate).
Posibilitate plata în 2 rate.